Gezocht

In deze rubriek kunt U foto's plaatsen waar vragen over zijn. Heeft U een nieuwe raadsel foto of een oplossing voor één van de onderstaande vragen dan kunt U de oplossing mailen aan de webmaster.

Reeds eerder opgeloste vragen kunt U hier vinden

Gezocht: info over een Willocq-Bottin lamp

willocq cools 1
15 mei 2018: Fer Cools vond dit zoeklicht op een Belgische rommelmarkt. Hij schrijft: “Ik vond hem erg zwaar. Maar na demontage (beetje lastig door roestige schroef) bleek er een soort doos in te zitten met mogelijk een veer erin (Zie pijl op foto 3). Aan de voorkant van deze doos zit nog een zwarte reflector vormige plaat en daar steekt een messing pin uit die de lamp in de fitting raakt (een originele Willocq-Bottin gloeilamp License Philips!). Aan de achterkant van het huis steekt een moer uit maar er ontbreekt mogelijk een achteruitkijkspiegel. Misschien kon je met deze spiegel ook iets stellen of schakelen in die veerdoos. Boven op de lamp staat het logo Lumen en er onder het Willocq-Bottin logo. Kent iemand dit type lamp en kan er iets meer over vertellen?”
Klik op onderstaande foto's voor een grotere versie

willocq cools 2willocq cools 3

16 mei 2018: Hans Jurriëns vraagt zich af of de 'doos' een soort van dynamo kan zijn en dat er aan de lamp een slingertje hoort?

Copyright © Conam 2010-2018

All Rights Reserved.