Gezocht

In deze rubriek kunt U foto's plaatsen waar vragen over zijn. Heeft U een nieuwe raadsel foto of een oplossing voor één van de onderstaande vragen dan kunt U de oplossing mailen aan de webmaster.

Reeds eerder opgeloste vragen kunt U hier vinden

Opgelost: Geschiedenis van een Mercedes Coupé

mercedes 33 47 gk nooteboom 1
1 november 2018: Paul Nooteboom uit Berkel-Enschot is sinds vier jaar de eigenaar van deze Mercedes met een speciale carrosserie. Zou iemand kunnen vertellen wie de carrosserie bouwer van deze auto is, of misschien weet iemand iets van de historie? Het kenteken is 33-47-GK

mercedes 33 47 gk nooteboom 2
2 november 2018: Hans Jurriëns schrijft: "Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat deze auto veel gelijkenis vertoont met de Lancia Aurelia B20 Coupé van 1953/1954, misschien moet er in dit geval dan gezocht worden in de richting van Pininfarina. Als ik deze auto zou zien zonder de kenmerkende Mercedes Benz grille dan zou ik meteen denken aan een enigszins aangepaste Lancia Aurelia."

6 november 2018: Ook Stefan Jurriens denkt aan een "converd Lancia Aurelia".

15 november 2018: Nico van Dijk denkt met grote zekerheid dat de afgebeelde MB een Lancia Aurelia B20 GT is met een carrosserie van Farina en voorzien van een MB-neus. De eigenaar van de auto zal eens onder de motorkap kunnen kijken naar de motor (kleppendeksel, motornummer) en naar de plaatjes, die ergens aan de carrosserie geniet zijn. Ook het dashboard kan logo's hebben, die de herkomst aan kunnen geven. "Ik geloof niet dat deze wagen in Stuttgart is gebouwd".

15 november 2018: Willem Posthuma Meijes reageert: "Door velen wordt gesproken over een Lancia Aurelia. De gelijkenis tussen de gele Mercedes Coupe en de Lancia Aurelia is inderdaad erg groot. Maar de gedachte dat het een echte Lancia Aurelia zou zijn met een Mercedes grille gaat te ver. Kijk maar naar een foto van een echte Lancia Aurelia. De lijnen van de Lancia Aurelia zijn toch wat strakker, dan die van de gele Mercedes. Laten we zeggen, dat de carrosserie bouwer, die de Mercedes heeft gemaakt zijn inspiratie zeker bij de Lancia Aurelia heeft gezocht.
Blijft natuurlijk de vraag nog open staan. Van wie is dit ontwerp?"

15 november 2018: Freek van leeuwen schrijft: "De Lancia lijkt me een variant op het thema Lelijke-Eend-met-Rolls-Royce-neus. Kan de eigenaar ons vertellen wat er onder de motorkap ligt? Het lijkt me dat het antwoord op die vraag uitsluitsel moet geven. Overigens komt de zij-grille me ook bekend voor."

16 november 2018: Jeroen Booij kent de oplossing. Hij schrijft: "De Mercedes coupé van Paul Nooteboom heb ik vaker voorbij zien komen en voor zover ik weet heeft de auto een leuk verhaal. Ik heb het zelf nooit geverifieerd, maar wat ik heb begrepen is dat ‘ie als Lancia B20 zijn leven begon in België, daar werd de auto naar verluidt verkocht aan een Belgische apotheker.
Toen deze man rond 1960 problemen kreeg met het verkrijgen van Lancia-onderdelen, heeft hij besloten de boel radicaal aan te pakken en alle mechaniek te laten vervangen door dat van een Mercedes sedan van het type W187 die in februari 1952 zijn leven begon, eveneens in België. De monocoque van Lancia maakte daarmee dus plaats voor een relatief ouderwets chassis.
En dat was nog niet alles. Ook de carrosserie werd enorm aangepakt. De voor- en achterruit staan er allebei heel anders in, de schermen zijn aangepast, de kont, de zijruiten en tochtruitjes eveneens. Wie deze op zijn zachtst gezegd bijzondere klus heeft geklaard is onduidelijk. Carrosseriebedrijf MHK in Kaiserslautern wordt genoemd, maar dat is voor zover ik weet niet bevestigd."

Copyright © Conam 2010-2018

All Rights Reserved.