Nieuws

Nieuw boek van Wouter Jansen: Citroën ses poids lourds et autocars 1929-1974

jansen wouter image001Weinigen weten dat Citroën niet alleen al 100 jaar personen- en bestelwagens maakt, maar vanaf 1929 tot 1974 ook vrachtwagens en bussen produceerde. Over die laatste periode gaat het begin februari verschenen Franstalige boek: Citroën ses poids lourds et autocars 1929-1974.
Aan de hand van ruim 700 merendeels onbekende, authentieke illustraties van all over the world (ook uit Nederland) wordt in deze nieuwe publicatie een beeld gegeven van hoe die vrachtwagens eruit zagen. Aanvankelijk afgeleid van de C6 personenwagens van eind jaren twintig groeide dit uit tot de zware types 45 en 55. Om na de overname van Berliet door Citroën begin jaren 70 een relatief stille dood te sterven. Berliet ging alleen door en na het faillissement van Citroën eind 1975 nam Peugeot het roer over. Zij zagen geen brood in een vrachtwagendivisie; Berliet werd aan Renault verkocht.
Het boek van de hand van de Nederlandse Citroënkenner en CONAM-lid Wouter Jansen is opgedeeld in tien hoofdstukken - die elk een type Citroën vrachtwagen behandelen. Tussendoor zijn kaders van twee tot tien pagina's te vinden, over onder andere de historie van Citroëns eigen autobusbedrijf, touringcars in bedevaartsoord Lourdes, speelgoedauto's uit de jaren 30, Parijse brandweerwagens en het inhuren van de Amerikaanse ontwerper Henry de Ségur Lauve.
Even de technische gegevens: 208 pagina's, formaat 23 x 32 cm, harde kaft, fullcolour, prijs 39.95 exclusief verzendkosten. Bestellen kan in Nederland via deze link. Levering vanaf half februari. En het boek is natuurlijk ook verkrijgbaar op de stand van CitroExpert tijdens Citromobile in mei 2019.

Copyright © Conam 2010-2019

All Rights Reserved.