logo 1
Contactgroep Auto- en Motorrijwiel Historie

Gezocht: de bloemenauto uit Zeist en Driebergen

zeist en driebergen mystery Flower show 1
24 juni 2021: James Wheildon uit Engeland probeert de historie te achterhalen van een op zijn zachtst gezegd bijzondere auto die hij in bezit heeft. Het is een vierwielige dos-à-dos vierzitter met een (duidelijk zichtbaar) buizenframe. Een eencilinder Soncin motor, gedateerd 1900, drijft via riemaandrijving een grote poelie op de achteras aan waar zich ook een tweeversnelling epicyclische Bozier transmissie bevindt. Oorspronkelijk beschikte het voertuig over velgremmen op de achterwielen. In de loop der jaren is de achteras gemodificeerd.
De onderste foto is op 28 september 1962 in het Engelse The Autocar geplaatst, met de vermelding dat die is genomen in het toenmalige Nationaal Automobiel Museum in Driebergen. De bovenste foto blijkt te zijn genomen tijdens een bloemencorso in ver vooroorlogse jaren (klik hier voor een grotere versie). Wheildon vond ook uit dat de auto ooit via de firma Broedelet in Zeist is verhandeld. Maar daarmee houdt Wheildons kennis op en hij doet derhalve een beroep op wat hij noemt Nederlandse oldtimerdetectives.

zeist en driebergen mystery

25 juni 2021: Freek van Leeuwen schrijft: "Intrigerend hoor, dat voertuigje van James Wheildon. Louis Soncin is zijn bedrijfje gestart in 1899 en heeft het al in 1902 overgedaan aan meneer Gregoire. Hij heeft dus slechts drie jaar lang motoren gebouwd.
In december 1938 heeft auto-importeur H. Englebert in Den Haag ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum een expositie gehouden van oude automobielen. De oudste was een Benz uit 1890, maar er was ook een Soncin-Paris uit 1894 (!). Hoe Englebert aan dat bouwjaar is gekomen, is niet duidelijk. De Auto Kampioen heeft een verslagje van de expositie gepubliceerd, maar daarin staan geen details over de Soncin.
Het is niet uitgesloten dat Englebert in 1938 het voertuigje Soncin heeft genoemd omdat die naam nu eenmaal op de motor stond. Per slot van rekening sloegen ze met het bouwjaar de plank ook flink mis.
Maar ik zou graag nog wat meer weten. Wat is de herkomst van de corso-foto? En waar heeft meneer Wheildon de link met Broedelet gevonden?"