Gezocht

In deze rubriek kunt U foto's plaatsen waar vragen over zijn. Heeft U een nieuwe raadsel foto of een oplossing voor één van de onderstaande vragen dan kunt U de oplossing mailen aan de webmaster.

Reeds eerder opgeloste vragen kunt U hier vinden

Gezocht: Wie maakte de opbouw van deze Overland?

ADWAL-WHIPPET-1

7 april 2015: Hans van der Wereld uit Alphen aan den Rijn stuurde deze foto van het busbedrijf ADWAL in Woubrugge. De opname dateert van circa 1932. Tweede van links is ondernemer Jan Keessen. Op de achtergrond staat links een Overland Whippet, rechts een Chevrolet (klik hier voor een grotere versie van de foto).
Hans vraagt zich af of deze bus geheel compleet, dus inclusief carrosserie, uit de VS is gekomen. Zoekend naar informatie vond hij op internet een Overland Whippet in Australische dienst met volgens hem een vrijwel identieke carrosserie. Als de ADWAL Whippet een Nederlandse opbouw had, waar zou die dan vervaardigd kunnen zijn? Bekend is dat de ADWAL wel zaken deed met Den Oudsten & Domburg in Woerden. Wie kan er meer vertellen over de ADWAL Whippet, waarvan het provinciaal nummer mogelijk H-81598 was?

 

Copyright © Conam 2010-2020

All Rights Reserved.