Gezocht

In deze rubriek kunt U foto's plaatsen waar vragen over zijn. Heeft U een nieuwe raadsel foto of een oplossing voor één van de onderstaande vragen dan kunt U de oplossing mailen aan de webmaster.

Reeds eerder opgeloste vragen kunt U hier vinden

Gezocht: Velg van Huis ter Heijde

velg huis ter heijde 1
14 januari 2020: Bob Eefting uit Goes is niet alleen Conam-lid, maar ook lid van Wings to Victory, een stichting die oude luchtvaartspullen uit de oorlog verzamelt, omgekomen vliegers in ere houdt, en zich inzet om nazaten van omgekomen vliegers, de spullen van hun dierbaren terug te bezorgen, leuk en waardevol werk.
Tijdens een evenement kreeg de vereniging laatst de vraag over een aluminium velg, of deze van een vliegtuig afkomstig zou kunnen zijn. Na veel zoeken zijn ze er nog niet uit.
Het is een aluminium velg met een diameter van 45 cm, voorzien van de volgende teksten: "HUIS TER HEIJDE", "TEL 235" en "BEKKERS".
Het lijkt dus een Nederlandse fabrikant en de inschatting is dat hij van vóór de Tweede Wereldoorlog is. Als het van een vliegtuig is, dan zou het van een vrij groot vliegtuig moeten zijn. Maar hij kan ook van een ander voertuig zijn dan een vliegtuig. Wie herkent deze velg?

velg huis ter heijde 2


velg huis ter heijde 3

Copyright © Conam 2010-2020

All Rights Reserved.