Gezocht

In deze rubriek kunt U foto's plaatsen waar vragen over zijn. Heeft U een nieuwe raadsel foto of een oplossing voor één van de onderstaande vragen dan kunt U de oplossing mailen aan de webmaster.

Reeds eerder opgeloste vragen kunt U hier vinden

Een glas-in-lood raam van de I.A.M

iam-studebaker-3
iam-studebaker-2
12 december 2010: Enkele jaren geleden kocht Kees Dekker bovenstaand glas-in-lood raam. Hij heeft lang gezocht naar de herkomst, maar dankzij de foto links die hij kocht op een oldtimer evenement kwam hij erachter dat I.A.Mij. staat voor ‘Internationale Automobiel Maatschappij’. En via de Conam website vond hij weer dat de I.A.M. een Studebaker (1915-1962) en Erskine (1926-1931) automobiel dealer was, gevestigd aan de Scheldestraat 2-10 in Den Haag. Het glas-in-lood raam is 52 cm hoog en 186 cm lang, zo breed, dat het waarschijnlijk boven een dubbele deur heeft gezeten. Nu vraagt Kees zich af of er nog iemand te vinden is die dat raam daar daadwerkelijk heeft zien hangen? En mogelijk weet iemand de geschiedenis ervan?

9 januari 2011: Volgens Henk Schuuring is de IAM in 1956 uit dit pand vertrokken en is waarschijnlijk dit raam gewoon achtergebleven.

Copyright © Conam 2010-2021

All Rights Reserved.